top of page

Ruben Martinez Orio  (slagwerker) - Helene Bracke (mezzosopraan, acteur) - Daan Verlaan (harpist, tenor) - Dorine De Keyser (fluitist) - Inez Verhille (choreograaf, danseres) - Hans Vercauteren & Lente Verelst  (componisten) - Sarah Verhulst (coach) - Lars Erik Lindén (scenografie)

We stellen je graag op regelmatige basis voor aan een van de artiesten voor Babelut Parcours IGLO! Ditmaal zetten we Hans Vercauteren in kijker.

Hans is componist en dirigent.
Hij heeft voor Babelut Parcours IGLO een unieke compositie geschreven die je doorheen heel het parcours zal begeleiden en verwonderen …

Artiest in de kijker

We stellen je graag op regelmatige basis voor aan een van de artiesten voor Babelut Parcours IGLO! Ditmaal zetten we Lente Verelst in de kijker.

Lente Verelst is componist en schreef reeds muziek voor uiteenlopende projecten waarbij er met andere kunstvormen wordt samengewerkt. Zo schreef ze al muziek voor dansvoorstellingen, kortfilms, animaties en een opera. Haar meest recente project was de muziek voor de kortfilm Dance of the Porcelain Demons van Cat Watson. Voor Babelut Parcours IGLO werkte ze met hans aan de rode draad doorheen het hele parcours: de compositie. 

Lente.JPG
Dorine_De_Keyser.jpg

Dorine De Keyser is fluitiste en zal ook tijdens Babelut Parcours IGLO het fluitspel voor zich nemen. Dorine speelde al verschillende malen solo met de Koninklijke Muziekvereniging Neanias te Beverlo o.l.v. Bert Minten. Sinds 2013 is ze ook leerkracht dwarsfluit aan de Haspengouwse academie AH Podium.

“Voor mij is Babelut Parcours speciaal omdat de leeftijd van de doelgroep zo uniek is.”

Ruben Martinez Orio is slagwerker en percussionist. Hij speelde reeds op festivals zoals Biennale di Venezia, MaerzMusik Berlin, Opéra de Paris, Festival van Vlaanderen Kortrijk, SPOR festival in Aarhus, OSTRAVA dagen en MIXTUR festival in Barcelona. Ook is hij gastdocent voor ritmeworkshops bij PARTS, ROSAS dansschool.

maxresdefault.jpg

“We weten al dat muziek geen universele taal is: het is eerder een sociale taal waarin elk deel van de wereld verschillende soorten muziek speelt en deze definieert met heel verschillende codes. Maar er zit iets universeels in geluiden. Bijvoorbeeld: als ik donder hoor, ben ik bang. Het werken met muziek met heel jonge kinderen is extra interessant voor mij omdat ze geen filter hebben. Ze zijn als een leeg canvas. Ze zijn enkele maanden geleden geboren en hebben dus nog niet (sociale) codes rond muziek die wij hebben.”

174-MRAS-1905.jpg

Sarah Verhulst is pianiste en zangeres. Zij heeft 26 jaar ervaring in het werken met jonge kinderen, ontwikkelt nieuwe concepten, concerten en workshops voor deze doelgroep. Ze geeft regelmatig nascholing en training aan jonge muzikanten, in kleuter- en lager onderwijs en kinderdagverblijven alsook aan ouders met hun kinderen. Zij is neemt de coaching van de artiesten van Babelut Parcours IGLO op zich.

“Voor mij is Babelut Parcours speciaal omdat het eindelijk de allerkleinsten als volwaardige participanten van de maatschappij beschouwt. Baby’s, peuters en kleuters hebben evenveel recht op kunst en cultuur. Jonge kinderen zijn zo muzikaal, dat het spijtig is als we niks voor hen ontwikkelen.”

Ines Verhille werkt als freelance danseres (voor o.a. Tuur Marinus en Nat Gras), dansdocente (voor o.a. Muda, Mooss) en is begeleider van creatieve processen in binnen- en buitenland. Daarnaast is ze ook werkzaam als yogadocente. Binnen Babelut Parcours IGLO neemt ze de dans en choreografie op zich.

© Clara Hermans

“Ik vind het een uitdaging om iets te creëren waar je zowel baby’s, peuters als ook kleuters mee kunt prikkelen. Die grote leeftijdsrange is niet evident, maar geeft ook veel mogelijkheden. Voor mij als danser is het ook heel speciaal om een stuk te maken dat vertrekt vanuit muziek. Normaal vertrek ik vanuit een verhaal of idee.”

foto-hans-michiel_orig.jpg

Hans Vercauteren is componist en dirigent. Hij regeerde al eerder The Turn of the Screw van Britten in opdracht van het Conservatorium van Gent, Sweeney Todd van Sondheim, Elias van Mendelssohn en Dido & Aeneas van Purcell. Hans schrijft voornamelijk orkestwerken en muziektheater, maar ook kinderliedjes. Speciaal voor Babelut Parcours IGLO schreef hij samen met Lente Verelst een unieke compositie die je doorheen heel het parcours zal begeleiden en verwonderen.

Daan Verlaan is een Nederlandse componist, tenor en harpist. Muziekstukken van Daan werden onder andere al gespeeld door het Asko Ensemble, het Radio Symfonie Orkest, het Nederlands Studenten Kamerkoor en Holland Symfonia. Daan zal je tijdens het parcours verrassen met zang- en harpspel in onze gezellige IGLO.

DSC03480.JPG

“Ik vind het heel leuk om verschillende kanten te laten zien van mezelf en naar voren te halen: ik ben zanger en harpist maar ik mag ook acteren en dansen in Babelut Parcours IGLO!”

IMG_6333.JPG

Helene Bracke is mezzosporaan en actrice. Ze zong reeds producties i.s.m. Opera Vlaanderen, Festival van Vlaanderen, I solisiti del vento, en nog vele anderen. Naast het uitvoeren creëert Helene ook voorstellingen zoals Donna Diva & de Operationeletijdmachine (2017), een operavoorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar. De gemoedelijke stem van Helene zal je ook welkom heten in onze IGLO.

bottom of page